01 mars 2007

Nya romaner

Här följer en presentation av en del böcker ur veckans bokskörd!


Sarah Bilston: Sängläge
Q är en smart, ambitiös - och gravid - New York-advokat som får inta sängläge i vecka 26 och inte lämna bädden förrän det är dags att föda ungefär tio veckor senare. Vad ska hon göra för att inte bli tokig? En humoristisk och berörande debutroman om vad som händer när 100 procentig aktivitet går över i - ja, vadå?

Josefin Roos: Heliotop
Om en ung kvinna som fastnat i dagar av apati i ett land där hon inte hör hemma. I hennes trappuppgång bor ett barn som hon sakta får kontakt med. Tillsammans börjar de planera sin resa bort. I kontakten och vänskapen med ett barn som bor i hennes hus och en konstnär hittar hon tillbaka till instinkterna och förnuftet och hon förvandlas från barn till vuxen. Från stillastående till levande.

Alicia Erian: Towelhead
En högaktuell bok om trettonåriga Jasiras sexuella uppvaknande i det tidiga nittiotalets USA. Medan landet förbereder sitt första krig mot Saddam, Gulfkriget, blir Jasiras mamma svartsjuk på det intresse som pojkvännen visar dottern och hon skickas till sin libanesiske pappa i Texas. Jasira vantrivs med pappans strikta och motsägelsefulla regler och oförmögen att handskas med sin ensamhet och kropp söker hon uppmärksamhet på alla ställen hon kan, något den medelålders grannen Mr Vuoso uttnyttjar.

Gabriella Håkansson: Hjärnmänniskan
Hjärnmänniskan - den pockande, envetna rösten inne i Hans Hermann Gustavssons huvud ger honom ingen ro. Den insisterar och debatterar, styr och ställer. Tillsammans med Hermann skriver den traktater om livet och världen. Boken rymmer en spännande historia, men är också en idéroman som ställer existensiella frågor.

Steph Swainston: Krigets år
I Fyrländerna rasar sedan hundratals år tillbaka ett blodigt krig mot enorma köttätande insekter. Jant Komet, kejsarens budbärare och en av de femtio som varken åldras eller dör, flyger högt över krigsskådeplatserna med bud mellan fiender och allierade.

Gunnar Svensson: Pilgrim: en resedagbok från Gudhem längs Klarelwen till Nidaros
En resedagbok som bygger på verkliga historiska händelser och kyrkans roll.








Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: