05 januari 2009

Äntligen vinter!

Om du vill veta mer om våra vanligaste vintersporter, närmare bestämt fjorton stycken, rekommenderas Fatta vintersport. En faktaspäckad och rolig sportguide för både noviser och redan insatta. Innehåller även kortfattad historik och kuriosa om varje sport.

Själv hade jag nästan börjat misströsta och trodde nog inte att jag skulle få prova mina långfärdsskridskor denna vinter heller. Men så kom ändå Kylan (dock utan snö i drivor..). Toppenhärligt att få ge sig ut på tur (med dubbarna på säkert ställe). Tyvärr tog jag ut svängarna lite väl mycket och gjorde Årets vurpa. Aj aj;-)

En något lugnare sysselsättning dessa vinterdagar är att ta plats i favoritfåtöljen, tända en massa stearinljus och läsa Måns Kallentofts Midvinterblod. En kylig deckare som utspelar sig på den blåsiga, snötäckta Östgötaslätten. Och det är kallt. Faktiskt den kallaste vintern i mannaminne. Så hittas en man hängd i ett träd och allt påminner om ett gammalt asablot (människooffer). Det är suggestivt och riktigt spännande in i det sista!
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: