03 december 2009

Nu tar vi emot ditt Avtryck

Det börjar dra ihop sig! Sista datum för vår skrivartävling är 31 december, och det nya året närmar sig med stormsteg. Efter årsskiftet är förhoppningsvis inboxen och brevlådan smockfulla av magnifika bidrag här på biblioteket. Det ser jag fram emot.

Har du inte kommit igång med din novell ännu? Misströsta inte, för det är långt ifrån försent. Det finns hjälp att få, både på nätet och i bokform. Inspiration och hjälp kan du t.ex. få på communities som Sockerdricka och Skrivarsidan. Där kan du läsa andras texter eller diskutera på forumen. Författaren Johanna Thydell har lagt upp en författarskola på sin hemsida i videoformat som är riktigt bra! Den finns också på Youtube. En bra bok för skrivare är "Det sjunkna alfabetet", den använde vi flitigt på Skrivarlinjen när jag gick den för x antal år sedan.


Max antal sidor är 10 A4 med dubbelt radavstånd, något minimum har vi inte satt. Det är alltså fritt fram för noveller av det mer experimentella slaget. Kan du få ihop en novell på bara en sida? En mening?


Behöver du motivation kan du alltid ha våra fin priser i åtanke. Vad sägs om att få din novell uppläst i Radio Gävleborg av en professionell skådespelare? Och resa och festivalpass till Fabula Storytelling Festival i Stockholm hösten 2010?



Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: