23 mars 2010

Usch och fy för barnmeny!


Det verkar ha uppstått en liten trend; böcker och musik om mat för barn. Jag lyssnade med glädje på "Feta och smöriga låtar med Johanna och Kökskvartetten". I låten "Usch och fy för Barnmeny" ställs frågan; Varför finns det bara korv och pannkakor till barn? Ropen skalla - god mat till alla! Detta är lite utav fokus på skivan. Inte nog med att man får lyssna på medryckande musik, med skivan medföljer även spännande och lättlagade recept som passar för barn. Johanna Westman har en egen hemsida där det bland annat går att lyssna på en del av hennes låtar. Hon är även aktuell med en kalasbok för barn; "Johanna fixar fest".

En annan ny bok på temat mat är "Mumsfilibabba", en samlingsvolym med nyskrivna sagor om mat och måltidens betydelse ur ett barnperspektiv. "Mumsfilibabba" är den första delen i en serie som ska lyfta fram betydelsen av sagostunden för kontakten och utvecklingen mellan barn och vuxna.

Ytterligare boktips är "Ebbas bageri" och "Chokladboken", två böcker för dom lite mer sötsugna läsarna.


Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Eva Norrbelius Coleman sa...

Kul med böcker och musik om mat för barn!
En annan bok om mat, men utifrån ett "mamma-har-dåligt-samvete- perspektiv" är boken Ketchupmamman: saker jag inte vågat berätta på BVC. Den är skriven av Karin Lindell (bloggar bl.a. på Allt om Barn-sajten).
Boken är under inköp och kommer snart till biblioteket.