30 juni 2010

Spännande sommarläsning!

Shutter Island Patient 67.
Har du ännu inte läst Dennis Lehanes Patient 67 (nu som nyutgåva), eller sett filmen på biograferna? Passa på under semestern att läsa den oerhört spännande berättelsen om ett hårdbevakat mentalsjukhus/fängelse för mentalsjuka brottslingar på ön Shutter Island. En ö som ingen levande kan ta sig ifrån. Det omöjliga sker dock när en intagen lyckas rymma och inte går att finna... Teddy Daniels, kriminalkommissarie, åker dit tillsammans med en kollega för att undersöka fallet.
Men ingenting är egentligen vad det ser ut att vara...

Läs ett provkapitel här.

Mer spänning blir det i Magnus Nordins ungdomsböcker Skuggvarelser (också den i nyutgåva), samt andra delen Blodets röst som precis utkommit. Berättelsen om Daniel och Kira fortsätter. Daniel bodde tidigare med sin alkoholiserade pappa på Gotland. I en bygd där alla kände alla. Utom de nyinflyttade i ödehuset i byns utkant. De levde för sig själva och rykten kring de skygga nykomlingarna spred sig snabbt. Med sina sneda, bärnstensfärgade ögon utmärkte de sig.

Men när Daniel ser Kira första gången blir han kär. Det visar sig dock vara en omöjlig kärlek. Daniel flyr till Stockholm och försöker (förgäves) ordna upp sitt liv. När hans pappa plötsligt dör återvänder han till Gotland och konfronteras med sitt förflutna...

Det här är en riktig rysare om skuggvarelser, De andra, de som är annorlunda och inte hör till någonstans. Och om den första kärleken - som kanske övervinner allt?


Share/Save/Bookmark

1 kommentar:

Mikael sa...

Tack för bra tips! : )

/M