25 november 2011

Mia Skäringers nya bok Avig Maria


Mia Skäringer har i dagarna kommit ut med en ny bok: Avig Maria. Mia är kanske mest känd från tv-serien Solsidan eller humorprogrammet Mia och Klara som sändes på svt under 2008-2009. Mia och Klara bygger ursprungligen på deras radioprogram Roll on.

Boken Avig Maria utgörs av en samling blogginlägg och krönikor publicerade i tidingen Your Life. Jag som läst hennes tidigare bok Dyngkåt och hur helig som helst och dessutom sett enmansföreställningen med samma namn känner att jag börjar lära känna Mia- hennes tankar, grubblerier och funderingar kring livet, eller egentligen hennes eget liv mestadels.

Hennes tankar är som ett resultat av ett stressigt prestations- och vinstbaserat samhälle på bekostnad av tid att hellre lägga på det som är viktigt här i livet. Mia förhåller sig till denna typ av problematik hela tiden. Hon uttrycker dåligt samvete över tid med barnen, osäkerhet över att vara en bra mamma, men samtidigt älskar hon sitt jobb. Jag tvivlar inte på att detta är frågor många ställer sig idag. Hon beskriver sitt kaotiska privatliv samtidigt som hon ångrar hur hon alltid har sitt hjärta på utsidan, likt en musikvideo av Roger Sanchez Another Chance. (kolla in den på youtube, så bra!) Mia är full av motsättningar. Predikar för en sak, gör tvärtom. Tycker en sak, ändrar sig nästa dag. Det kanske visar det komplexa i människan. Mia gör verkligen ett försök att förstå sig själv och sina känslor och även om inte igenkänningsfaktorn är total för min del så är det givande läsning.

På biblioteket kan du frossa i Mia Skäringer:
Reservera boken Avig Maria idag
Eller låna:
Boken Dyngkåt och hur helig som helst
DVDn Solsidan säsong 1
Ljudboken med radioprogrammet Roll on

Här kommer du till bibliotekets katalog.
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: