16 juli 2012

Vad läser författarna själva?- boktips från våra lokala författare


Michael Müller är aktuell med boken Joel Rådberg- en spelmans berättelse. Boken handlar om den skicklige spelmannen från Sandviken men också om Sandvikens tidiga musikliv och utveckling som samhälle. Boksläppet hölls på Sandvikens konsthall i våras och klipp från programmet kan du se på Sandviken folkbiblioteks Youtube-kanal.
Du kan även köpa boken med tillhörande musikskiva bibliotekets butik.

Michael är själv musiker och ordförande i Gästriklands spelmansförbund. Han har tidigare skrivit boken Musik i Järnriket- om folkmusik i Gästrikland.



Vad har du Michael för boktips att ge?

Vikingarnas stridskonst av Lars Magnar Enoksen utgiven av Historiska media. Den handlar om det titeln säger. Författaren har utifrån noggranna analyser av både bilder och vikingatida texter dragit slutsatser som är väldigt belysande, förklarande och intressanta. Författaren har givit ut böcker om vikingatiden tidigare och han är mycket kunnig om vikingatiden. Jag gillar historiska böcker oavsett om det bara är fakta eller uppblandat med fiction.




Och vad tänker du läsa i sommar?

Jag ser mycket fram mot att läsa om kvinnohistoria i Sandviken (Livfjädrar reds. Anm.). Jag hoppas att den kommer i löpet av sommaren. Annars blir det nog omläsning av Aarto Paasilinnas bok De hängda rävarnas skog som är den mest makalösa skröna jag någonsin läst. Helt galen.


Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: