17 januari 2008

Engelska böcker

Engelska böcker går som smör i solsken på mitt gymnasiebibliotek. Trots att vi köper in och köper in så är det en totalt omättlig aptit på dessa böcker. Vi har tidigare tipsat om förlaget Barrington Stoke, idag tänker jag slå ett slag för HarperTeen som är en del av förlaget HarperCollins. Det är lätt att gå in och söka på HarperTeen i din Internetbokhandel och få upp de titlar som de har utgivit.

Francine Prose har skrivit Bullyville

Bart och hans mamma har en hemlighet, ingen i deras omgivning vet att pappan har lämnat familjen. De orkar inte med omgivningens frågor och låtsas därför att allt står bra till. På familjemiddagarna säger dem alltid att pappan jobbar sent eller har andra förhinder. En dag förändras hela deras liv - den 11:e September 2001.
Bart vaknar upp med feber och mamman bestämmer sig för att stanna hemma. Detta beslut räddar hennes liv då hennes arbetsplats är World Trade Center i New York city.

Snart får pressen reda på att Barts mamma mirakelräddades genom att han var sjuk, men också att hans pappa som arbetade på samma arbetsplats befann sig på jobbet.

Nu reagerar omgivningen och de får brev och gåvor från hela USA i efterföljderna, bland dem ett erbjudande från Baileywell att Bart kan få en speciellt stipendie för att få gå i deras skola.
Baileywell heter den fina privatskolan i staden, men på grund av den grymma mobbingen som pågår där kallas den i folkmun för Bullyville (mobbarskolan). Hamnar Bart ur askan i elden?




A.M. Jenkins har skrivit Repossessed.

Den fallna ängeln Kiriel har tröttnat på att arbeta nere i helvetet.
Han bestämmer sig för att ta semester och för detta behöver han låna en kropp. Kiriel vill testa allt som man kan göra med en kropp, ta varma bad, äta mat och det där med sex är han väldigt nyfiken på. Hinner han göra allt på sin lista innan nån märker att han saknas nere i helvetet?
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: