19 mars 2007

Nya e-böcker


Jag läser helst av allt e-böcker numer. Pappersböcker verkar plötsligt så otympliga och begränsande. Höjden av läsupplevelse får jag istället av att läsa böcker i min handdator. Den ligger så bra i handen, jag läser mycket fortare och mer avslappnat eftersom skärmen är så liten och ögonen därmed får mindre yta att scanna av, ljuset är inbyggt vilket betyder att jag kan läsa även i mörker och jag kan ta med mig läsningen överallt eftersom alla mina nedladdade böcker inte väger mer än en mobiltelefon. Kort sagt har min läsning ökat markant efter inköpet av handdatorn och den enda önskan jag har nu är att FLER nya böcker skulle ges ut som e-böcker.

Här är i alla fall några helt nya e-böcker att mysa ner sig i soffan med:


Skönlitteratur


Hälsa alla andra kändisar av Karin Ahlborg
Det var faktiskt bara en vanlig dag när Linda, mammaledig och svårt uttråkad, snubblade in i kändisvärlden. Hon får raskt byta ut blöjor, syltmackor och O'boy mot glammiga kändisfester och flashiga löpsedlar. Hur kunde det hända?

Duck City av Lena Andersson
En fet satir om staden Duck city, där magnaten John von Anderson och hans brorson Kalle bor. Fetma och kolestrol håller stadens invånare i ett tungt grepp. Regeringen upprättar bantningskliniker, men det finns pengar att tjäna på socker- och fettsuget.

Svart cirkel av Jonas Moström
En rockstjärna påträffas mördad på ett hotellrum i Sundsvall. Polisutredningen visar att rockstjärnans förflutna rymmer många obehagliga överraskningar. En del av de närstående är direkt hatiska mot rockstjärnan.

Hedersmannen av Lilian O. Montmar
Det skvallras om Emma Carlsson. Hon föder en oäkta son och lämnar sin hembygd för att inte dra skam över sin familj. Hon reser till New York och börjar ett nytt liv. Där möter hon människor som flytt undan förföljelser och Hitlers gaskamrar.

Den fjärde punkten av Willy Josefsson
En nioårig pojke hittas död utanför lilla Vegeholm i Skåne. Tecken tyder på att han har utsatts för sexuellt våld. Några dagar senare begår en känd pedofil självmord. Vad som verkar vara ett enkelt fall visar sig snart vara en komplicerad härva.

Dödens planhalva av Hans-Olov Öberg
Hur mycket kan man älska fotboll? Vissa är uppenbarligen beredda att döda för att rätt lag ska vinna. När ungdomstränaren Anti Tiderman mördas blir det ett fall för murveln Micke Norell.

Facklitteratur

Veganerna - en bok om dom som stör av Magnus Linton
Denna bok försöker ge ett svar på varför unga veganer lyckas skapa sådan vrede i vuxenvärlden. Varifrån kommer det etablerade samhällets oro? Är den befogad? Och vad vill egentligen veganer?

Ergonomi. Sittande & rullstolar av Bengt Engström
Boken belyser grundläggande principer om sittande, baserade på praktisk erfarenhet inom området långvarigt sittande och rullstolsanpassning. På ett lättfattligt och praktiskt sätt klargörs hur man kan nå funktionella resultat.

I den akademiska garderoben av Anna-Clara Olsson
Sexuell läggning och könsidentitet har en undanskymd plats i högskolan. I denna antologi belyser tio forskare och praktiker svensk högskoleutbildning och forskning utifrån ett kritiskt perspektiv och granskar den normerande heterosexualiteten.

Bloggning av Anna Jonströmer
Med hjälp av en blogg kan vem som helst publicera vad som helst och alla kan läsa det. Men vad är egentligen en blogg och vad kan den användas till? Boken berättar om bloggar och hur man snabbt kommer igång med att själv börja blogga.
Share/Save/Bookmark

2 kommentarer:

sandviken sa...

När den här boken kommer i svensk översättning kan ni väl köpa in den (Dancing in the Streets av Barbara Ehrenreich)?

Ann-Sofie Åberg sa...

Det kan vi säkert göra. Fast det kan ju ta ett bra tag innan den översätts förstås. Jag håller lite koll!

Hälsningar från Ann-Sofie Jonsson