01 september 2014

Bokomotivet - tuffar vidare!

Under hösten 2014 biblioteken i Sandviken att arbeta med ett läsfrämjande projekt utifrån författaren Tove Janssons bok "Hur gick det sen?".
Projektet har vi kallat Bokomotivet-tuffar vidare! och målgrupp är förskolans 5-åringar. Bokomotivet-tuffar vidare! vill stödja barnens språkutveckling, läslust, fantasi och kreativitet på ett lekfullt sätt. En berättelse kan ta sig olika uttryck, till exempel dramatiseras!
Projektet är en fortsättning på förra årets Bokomotivet (läs mer om Bokomotivet 2013 här.) Även i år har vi fått medel för genomförande från Sigrid Göranssons stiftelse och Statens Kulturråd.

Sju förskolor i Sandvikens kommun, sammanlagt 70 barn, kommer att delta i projektet som pågår under september-december. De förskolor som ville vara med, men som dessvärre inte fick plats eller av annan anledning inte kunde medverka, hoppas vi följer processen på vår blogg Sandviken läser. Där kommer ni att hitta tips och idéer om hur man på ett pedagogiskt sätt kan arbeta med bilderboken på er förskola.
Nu hälsar vi alla barn och deras pedagoger välkomna till sitt bibliotek i september - Hoppas att ni ser fram emot att upptäcka Mumintrollet och hans vänner med oss!
Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: