11 mars 2013

Bilder från Internationella kvinnodagen på biblioteket

I fredags var det internationella kvinnodagen och på biblioteket uppmärksammade vi detta tillsammans med Studieförbundet ABF, SAP, Vänsterpartiet, Ung Vänster, Kommunal, LO, Kvinnojouren/Tjejjouren , Amnesty, Unga Örnar och S-Kvinnor. Temat för dagen var Näthat-dagens hot mot demokratin.


Det bjöds på snittar och bubbel. Föreningar och representanter från olika politiska partier var på plats och delade ut broschyrer och pratade med besökarna. Bokbord var uppdukat och utställningen på temat genusrelaterat våld av delar ur serietecknarkollektivet Dotterbolaget fanns att beskåda vid entrén.

Git Sundberg från ABF intervjuade Maria Brander, chefredaktör och ansvarig utgivare på Gefle Dagblad om pressens ansvar i näthatsfrågan. Publiken var flitig att ställa frågor och kommentera.

Efteråt bjöds det på musik av bandet Hitta oss med Felicia Eklöf som sjöng, Jesper Ellus på piano och Pontus Jansson på gitarr.



Utställningen "Dö kan du inte bara dö" om genusrelaterat våld och näthat finns att beskåda i bibliotekets Ljushall fram till 17 mars.


Share/Save/Bookmark

Inga kommentarer: